poprawa grywalności - propozycja zmian
poprawa grywalności - propozycja zmian
1. w celu poprawienia poziomu gry zespołowej:
- przywrócenie TK + mod karania w celu wyeliminowania celowego TK,
- usunięcie pluginu pokazującego zadawane obrażenia,
- wyłączenie opcji rozmawiania między drużynami
2. poprawienie konfiguracji modu do balansowania poziomu gry
- przerzucanie graczy w momencie gdy na serwerze jest mniej niż sześciu graczy jest zbędne
- coś jest nie tak z logiką przerzucania graczy... plugin przerzuca w jednej rundzie osobę do CT, tylko po to by w następnej przerzucić jedną do T
3. usunięcie z automatycznego głosowania map o zerowej grywalności...
chodzi mi o to by pod koniec mapy, jeżeli gracze nie wprowadzili nazwy mapy standardowo powinny pokazywać się lepsze mapy, z naciskiem na te standardowe lub grane z chęcią przez wszystkich.
4. Mod ma pewien minus,
Psiocha jest nieśmiertelny, superszybki, niewidzialny, na kosy nie da się go zabić, ma prawie dwa razy więcej życia niż inni, 2,5 raza więcej armoru, granatem rozwala czołgi....
pozdrawiam
-paskud
Re: poprawa grywalności - propozycja zmian
-paskuda napisał(a): Psiocha jest nieśmiertelny, superszybki, niewidzialny, na kosy nie da się go zabić, ma prawie dwa razy więcej życia niż inni, 2,5 raza więcej armoru, granatem rozwala czołgi....
Jest to mod BF@ więc siłą rzeczy zdobywasz jakieś odznaki ,a co za tym idzie ulepszenia ,broni i postaci ,tak ?
luknij sobie :
-TK na 4 fun czysta abstrackcja (juz widze dzieci biegające i strzelajace po teamie);
-zadawane obrażenia pozwalają na pewne opanowanie przydatnego później skanowania;
-z rozmową to jestem za tym zeby została ponieważ co jak co to jest 4 fun i kontakt powienien być, aczkolwiek podpowiadanie grającym przez zmarlych to troche wkurza.
-apropo balansu nie mam zdania ciężko właściwie cokolwiek o nim powiedzieć gdyz jest malo graczy póki co:P
-co do głosowania wystarczyłoby, żeby admini wiecej grali na swoim serwerze
-co do psiochy to powiem Ci paskuda że tutaj i tak stosunkowo ciężko wbić eksperta na odzace z prostego faktu drużyna przeciwna zazwyczaj sklada się z 3-4 osób i nie ma opcji wbić 5 fragów i 4 hs w tym xD nie wiem jak to zrobił psiocha ale gratuluje
-dziś ponadto zauważylem ze do wyboru map na BF2/4FUN jest mniej niż przed przedwczorajszą awarią/upgradem serwerów.
- brak avatara
- Admin BF2 FuN

-TK niech zostanie Off, takie rzeczy to na TP.
-All talk fajnie jest, że do każdego można gadać, ale czasami hałas przez to się robi
-dmg przy strzelaniu jak najbardziej powinien zostać.
~~~
Psioch koksu ma chyba wszystkie odznaki od kiedy gram
Ja też granatami czołgi mogę niszczyć, bo 1 mój granat zabiera ok. 140hp, dlatego też, większa aktywność ze strony graczy to będzie to wyrównane hehe. Na BFie przy małej ilości graczy poprostu za ciężko te odznaki dostać, ale były momenty gdzie bez problemu mogło się nabić po 5 fragów.
Ja na ten serwer bym dodał więcej pierdół, żeby był on bardziej taki 4Fun. Osobiście nie mam pojęcia co można wrzucić, bo nie grałem praktycznie nigdy na żadnych 4funach i nie znam poprostu pluginów.

-TK na 4 fun czysta abstrackcja (juz widze dzieci biegające i strzelajace po teamie);
pierwszy, drugi lub trzeci ban na tydzień i dzieciak nauczy się dobrego zachowania
-zadawane obrażenia pozwalają na pewne opanowanie przydatnego później skanowania
hehe, faktycznie nie patrzyłem na to w ten sposób
-z rozmową to jestem za tym zeby została ponieważ co jak co to jest 4 fun i kontakt powienien być, aczkolwiek podpowiadanie grającym przez zmarlych to troche wkurza.
kontakt z innymi jest przez say:
voip do wszystkich podczas rozgrywki ogranicza komunikację z własną drużyną
-co do głosowania wystarczyłoby, żeby admini wiecej grali na swoim serwerze
przy użyciu niewielkiego wysiłku można by troszkę usprawnić sposób votowania, wydaję mi się że posprzątawszy mapy o 0 grywalności, admin będzie miał mniej pracy i co najważniejsze będzie mógł grać spokojnie...
( bardzo podoba mi się obecny sposób wybierania, głosowania lub rtv map ktoś odwalił kawał dobrej roboty )
-co do psiochy to powiem Ci paskuda że tutaj i tak stosunkowo ciężko wbić eksperta na odzace z prostego faktu drużyna przeciwna zazwyczaj sklada się z 3-4 osób i nie ma opcji wbić 5 fragów i 4 hs w tym xD nie wiem jak to zrobił psiocha ale gratuluje
to był żarcik ! sam dążę do tego aby być zajebiście nieśmiertelnym !!
-dziś ponadto zauważylem ze do wyboru map na BF2/4FUN jest mniej niż przed przedwczorajszą awarią/upgradem serwerów.
Potwierdzam, bardzo brakuje mi mapki aim_map_usp
Pierwszy punkt w ogóle jakiś z dupy jest, to jest 4fun... Chcesz sobie pograć na takich a nie innych zasadach to idź na tp
z dupy jest pisanie, że coś jest z dupy
zadawanie obrażeń własnej drużynie nie jest czymś co można by uznać za "nie 4fun"
zdaję sobie sprawę że nie można tego włączyć z prostego powodu...
nie chciałbym, aby było włączone jak rzucam granaty na iceworld,
Z tym Hp to się zgodzę , to jest bez sensu , Bo jak Np. Psioch ^^ ma te swoje 160 hp , a jest 5 osób w przeciwnym teamie , to on sam ich powybija itd, aż się odechciewa grać...
satysfakcja, że zabijasz psioche lub Lokko jest bezcenna
brakuje tylko medali za ich zabijanie
a tutaj macie ciekawą wypowiedź gracza "Heniek", apropos TK na TP
Aha oraz usunąłbym kary za TK, pozostawił tylko 2 opcje:
1.Forgive
2.Increase TK lvl[max. 3-5, kick or ban(1h) after reaching highest point.]
I teraz tłumacze z polskiego na CSowski - karanie na TP to wymysł jakiegoś idioty, ale cóż, tak to jest. Kary pochodzą z serwerów 4fun i tak się przyjęło. Karanie osłabia team, grozi to przegraniem rundy ! I tu bym wprowadził regułę "SHOW NO MERCY", za celowe TA i TK osobonika dopuszczającego się takich występków jak:
1. Strzelanie do swoich z premedytacją
2. Celowe rzucanie HE pod nogi
3.Plus: Każde utrudnianie gry, takie jak: blokowanie przejść, schodów, drabin, rzucanie fb oślepiając tym samym kolegów, każde osłabianie swoich kolegów z Team'u i utrudnianie im gry
karałbym banem permanent'nym, zero litości dla takich idiotów, nie podobają się zasady na serwie to niech wypierdala, jak ktoś wchodzi na serw utrudniać, a nie grać zespołowo, to po co się nad nim litować, za 5 min znowu wejdzie i się cała sytuacja powtórzy.
I ostatnie edytowanie:
** FriendlyFire OFF podczas rundy z weaponmode
- jak się przenosiłem do spectów,( koleś miał wh ), na początku rundy mod balansowania przenosił mnie ze spectów do ct/t
- jak się przenosisz to zbędna jest informacja "admin paskuda przenosi gracza paskuda do spect",
automatyczne aim + wh off
- brak avatara
- Admin BF2 FuN

Powrót do [BF2 4FuN] - Propozycje i uwagi