Małe konieczne zmiany

Małe konieczne zmiany

Post 9 lut 2012, o 21:14

Na początek ograniczenie interpa do zakresu 0.01-0.03 a nie jak jest teraz do 0.05?, rate'y bym ustawił na standardowe i koniec !!!(ja mam bardzo słaby net i jakoś na tych ustawieniach daję radę), i te zmiany wymuszone przez serwer natychmiastowo, a nie jak teraz jest zmiana przez serwer co rundę, co ma niewymierne efekty.
Buy time ograniczył do 15s(bo jest chyba z 30, zapobiegniemy w ten sposób flodowaniu i nieuczciwym zagraniom stosowanym przez takich graczy jak moja własna osoba ^^, trików z granatami jest i tak od h..., może kiedyś coś pokaże :P), round time dał 1.75(czyli 1min45s.).
Co tam jeszcze, a od razu bym wywalił mapę de_Kabul z mc, a wrzucił w to miejsce jakąś mapę zapewniającą ciekawszą rywalizację pomiędzy team'ami np. "de_Torn".
Aha oraz usunąłbym kary za TK, pozostawił tylko 2 opcje:
1.Forgive
2.Increase TK lvl[max. 3-5, kick or ban(1h) after reaching highest point.]
I teraz tłumacze z polskiego na CSowski - karanie na TP to wymysł jakiegoś idioty, ale cóż, tak to jest. Kary pochodzą z serwerów 4fun i tak się przyjęło. Karanie osłabia team, grozi to przegraniem rundy ! I tu bym wprowadził regułę "SHOW NO MERCY", za celowe TA i TK osobonika dopuszczającego się takich występków jak:
1. Strzelanie do swoich z premedytacją
2. Celowe rzucanie HE pod nogi
3.Plus: Każde utrudnianie gry, takie jak: blokowanie przejść, schodów, drabin, rzucanie fb oślepiając tym samym kolegów, każde osłabianie swoich kolegów z Team'u i utrudnianie im gry
karałbym banem permanent'nym, zero litości dla takich idiotów, nie podobają się zasady na serwie to niech wypierdala, jak ktoś wchodzi na serw utrudniać, a nie grać zespołowo, to po co się nad nim litować, za 5 min znowu wejdzie i się cała sytuacja powtórzy.
A i nocny MC by się przydał, żeby serwer nie pustoszał przynajmniej do 3 nad ranem, z powodu trudnych, nielubianych map.
I jakiś nocny admin, by poskramiał czituchów.
Jak sobie coś jeszcze przypomnę, to dopiszę. 8-)

Heniek

Re: Małe konieczne zmiany

Post 10 lut 2012, o 14:15

Ciekawe propozycje. Jestem za!

pmd.

Stały Gracz
Stały Gracz

Post 10 lut 2012, o 14:30

co do rate'ów jestem za żeby ex_interp był przedziale 0.01-0.03. (tak na FFA jest) co do cl_updaterate jeśli ktoś z H@ zdecyduje na sztywne ustawienie dajmy na to wartości 101 to większość ludzi mających duże pingi będzie klaktować wam po ekranie. W czasie gdy serwery były off grałem na paru innych gdzie tak było zrobione i było strasznie przy 101 i interpie na sztywno 0.01...
Poza tym na serwerach gdzie co chwila ustawia ponownie ex_interp i resztę , takie działanie obciąża serwer - zamiast tego zrobiłbym info że ktoś zmienia ustawienia i banowanie za takie coś - gdzieś coś takiego widziałem.

Z tym karaniem to moim zdaniem masz rację.
Karaniem za TA i TK zajmują się chyba admini ?
Czy za 3 TK jest chyba ban z automatu?

3.Plus: Każde utrudnianie gry, takie jak: blokowanie przejść, schodów, drabin, rzucanie fb oślepiając tym samym kolegów, każde osłabianie swoich kolegów z Team'u i utrudnianie im gry
karałbym banem permanent'nym, zero litości dla takich idiotów,

Niektóre z tych rzeczy każdemu mogą się zdarzyć, ktoś Cię potrąci, źle się fb odbije, albo ktoś Ci wlezie przed nos i od niego się taki granat odbije. Wystarczy że musisz szybko od kompa odejść czy coś. Druga sprawa to, że admini powinni karać jeśli jest to nagminne i z premedytacją, no ale żeby perm to przesada trochę.

Mapcycle nocny nie byłby zły chyba, to można byłoby wykonać że w nocy inne są mapy do głosowania a inne w dzień.
Kochaj kiedy możesz
Ufaj kiedy możesz
Kiedy trzeba pokaż kły...

Spoiler:

Shonsu

Administrator
Administrator

Post 10 lut 2012, o 15:37

Zrozumiałe są takie wypadki, kwestia jest tylko odnośnie działania umyślnego.

Heniek

Post 10 lut 2012, o 15:45

Co co nocnego MC proponował bym mapy typowo Eslowe typy Dust2 ,nuke ,inferno i Train na Hash Jamie się to sprawdza i można czasem grać 24/7 na tym serwie.

na lajcie

Post 10 lut 2012, o 15:47

na lajcie napisał(a):Co co nocnego MC proponował bym mapy typowo Eslowe typy Dust2 ,nuke ,inferno i Train na Hash Jamie się to sprawdza i można czasem grać 24/7 na tym serwie.

Nie narzekamy na pustki wieczorami/w nocy, a jeśli już to zazwyczaj jest jakiś admin i zmieni na standarda.
Obrazek

SquAre

Admin TP
Admin TP

Post 10 lut 2012, o 20:36

Heniek napisał(a):Na początek ograniczenie interpa do zakresu 0.01-0.03

Na początek taki właśnie zakres jest tutaj już bardzooooooo długi czas.
Heniek napisał(a):rate'y bym ustawił na standardowe i koniec !!!

Były na sztywno ,nie sprawdza się bo 1/2 ludzi odbija się jak pingpongi sufit-podłoga ,więc odpada.

psiocha

Administrator
Administrator

Post 11 lut 2012, o 00:08

Wszystko mi sie podoba co napiles Heniek ale z mapa de_torn nie zgodze sie bo ta mapa napewno nie cieszylaby sie grywalnoscia, pozatym tym kary musza byc a jesli ktos kara specjalnie po rozgrzewce admini to ogarniaja

Fidinski

Admin TP
Admin TP

Post 14 lut 2012, o 17:02

Ruszy się coś? Przynajmniej ten interp panowie byście zmienili, ograniczyli go do 0.03 albo całkowicie do 0.02 max, bo dziś sprawdzałem, i można sobie grać na 0.05, wystarczy co rundę zmieniać inta. On musi być wymuszany natychmiastowo, inaczej to nie ma sensu. A i ograniczyć koniecznie update rate do min 60. Ja mam tragicznie slaby net, 1mb i w dodatku radiówka i nie mam problemu żeby grać na 101, a powinienem grać na 45, co perfidnie dziś zrobiłem jako test.
To trzeba już zrobić, bo z dnia na dzień coraz gorzej jest. 8-)

Heniek

Post 24 lut 2012, o 02:20

Jest akcja, dziś mi kolega podsunął stary pomysł, a mianowicie żeby podmienić modele dla graczy. A więc wchodząc na serw gracz pobiera i automatycznie podmieniają mu się modele, wszyscy na serwie będą mieli jednakowe.
Podobno rozwiązało to problem bezcielesnych i bezgłowych stworów już na kilku serwach.
Tu jest link do modeli http://www.speedyshare.com/file/d6YwA/c ... el-fix.zip

Heniek

Następna strona

Powrót do [TP] - Propozycje i uwagi