ogolnopolska siec

ogolnopolska siec

Post 22 kwi 2011, o 11:23

Witam,

Z góry zaznaczam, że jest to tylko propozycja więc komentarze które mogą mnie obrazić zginą w czeluściach zapomnienia (rzecz jasna moich wspomnień).

Jako że grywam na waszym serwerze od pewnego czasu (2-3 miesiące) z tęsknoty za TP pomyślałem że złoże Wam ciekawą propozycję. Jestem adminem gdyńskiego serwera już jakieś 5-6 lat - tak, tak - tyle istniejemy i nie zapowiada się żeby miało się to zmienić. Bywały czasy lepsze i gorsze - sami wiecie jak ciężko jest nakłonić graczy do wspólnej zabawy właśnie na WŁASNYM serwerze.

W głównej mierze bierze się to z:

1) popularności serwerów (graczy nam nie brakuje)
2) nieupierdliwości adminów (średnia naszego serwera to 2X lat)
3) preferencji gracza (TP, FFA, DM, pingi, muzyka etc.)

Nie chce jednak prowadzić wywodu na temat dobrego doboru trybu rozgrywki dla gracza. Sprawa jest prosta. Grywam czasami też na rzeznia.eu - całkiem fajne, zorganizowane miejsce. Część z Was grywała pewnie też czasami na puchatku i tym podobnych miejscach wieloserwerowych.

Jaki jest ich fenomen działania? W kupie siła i administratorzy tych całkiem sporych sieci wiedzą to doskonale.

Powstał w mej głowie niebywale ciekawy pomysł zorganizowania wspólnoty miast polskich. Oferty nie kieruje do młodych serwerów, które mogły by podkradać graczy z pozostałych klik.

Aktualnie po wielu zmianach Gdynia (www.gdyniacs.pl) posiada serwer FFA (22 sloty), TP od tygodnia się zrehabilitował (12 slotów) i jeden z naszych oszołomowych adminów otworzył 4Fun BF coś tam.

Myśl przewodnia. Powstanie wspólnej sieci serwerów (ogólnopolskiej) gdzie każde większe miasto wystawia swojego reprezentanta. Myślę, że Wasze TP nadawałoby się w 100% (z naszej strony FFA i nikt nikomu w droge nie wchodzi (tak wiem że też macie FFA ale myśle że fanatyczni gracze podobnie jak kibole swojego terenu nie zmienią).

Wstępna zajawka:

Wspólne forum, max 2 adminów w zarządzie, każde miasto opłaca swój serwer do czasu pojawienia się sponsorów

A jako że siedze w pracy nie bardzo moge rozgadać wsio - mojego sida macie na forum więc w razie zainteresowania zapraszam. Zawsze możemy się potargować ;) a ja postaram się zaglądnąć na forum ASAP.

Pozdrawiam,
play69

play69

Re: ogolnopolska siec

Post 22 kwi 2011, o 13:51

Nie wiem ale chyba dobrze się napiłeś pisząc tego posta :lol:

psiocha

Administrator
Administrator

Post 22 kwi 2011, o 14:46

wiec powiem ci tak... chyba to sa jakies jaja ... gdyz...

po 1 www mamy swoje
po 2 maszyne pod csa mamy swoja
po 3 strona techniczna (czyt. podlaczenie do internetu) mamy fantastyczne :)
a po 4 jak ty sobie to wyobrazasz ?
"Każdy Polak wie, kto populistą jest, zamknął stadiony już, nie wybudował dróg, to premier Donald Tusk, lalala..."

sebartus89

Administrator
Administrator

Post 22 kwi 2011, o 18:32

psiocha kolego ja nie mowie przeciez ze nie macie. ja proponuje stworzyc cos wiekszego nie koniecznie rezygnujac z aktualnego dorobku. nie bardzo podoba mi sie Twoj ton tym bardziej ze nie przychodze tutaj zebrac ewentualnie cos zaproponowac.

pozdrawiam i zycze skucesow panowie ;)

play69

Post 22 kwi 2011, o 20:08

no to brawo jak tak to mialo wygladac echo opisu wiekszego ani nic :) ale dziekujemy
"Każdy Polak wie, kto populistą jest, zamknął stadiony już, nie wybudował dróg, to premier Donald Tusk, lalala..."

sebartus89

Administrator
Administrator

Post 22 kwi 2011, o 21:21

play69 napisał(a):nie przychodze tutaj zebrac ewentualnie cos zaproponowac.

Zaproponować powiadasz...
Z tego co tu przeczytałem ,nie zaproponowałeś kompletnie nic ,przyszedłeś z mizernym zamiarem podniesienia swojej serwerowni kosztem innej ,nie oferując w zamian nic.

Połączenie serwerów ,powiedz mi co nam to da skoro TR jest całkowicie niezależna ?
nonsens

psiocha

Administrator
Administrator

Post 23 kwi 2011, o 09:59

tak jak wyzej poswiec ten czas ... i napisz cos wiecej bo teraz to my nic nie wiemy itp itd

sebartus89

Administrator
Administrator

Post 23 kwi 2011, o 12:45

Korzystając z chwili pomiędzy farbowaniem jajek a odgryzaniem głowy cukrowego baranka streszczę sens pomysłu.

Ogólnopolska sieć serwerów miałaby skupiać niezależne serwerownie z terenu naszego pięknego kraju. Gdynię reprezentowałby nasz serwer. Wasz rzecz jasna Warszawę. Sam jestem z Wrocławia więc serwer powstałby szybko i sprawnie bo i znajomych mi nie brakuje. Odezwałem się też do kilku innych H@ znajomych mi serwerów (Lublin, Kraków, Katowice, Rzeszów) i byli szczerze zainteresowani pomysłem.

Możecie mi wierzyć, że grać mam gdzie i z kim a pomysł o podkradaniu Waszych graczy można włożyć pomiędzy półki z bajkami. Nie zależy mi na tym. Myślałem o czymś zupełnie innym nowym i co najważniejsze ogromnym. Pracuje w sporej firmie, pieniędzy mi nie brakuje więc taki argument jak brak finansów też chciałem Wam z góry wybić z rąk. Pozostali admini z gdyni też są usamodzielnieni i takich ludzi w świadku CS'a szukam.

Pomysł ma zawierać najlepsze serwery z terenu RP na jednym portalu o tematyce CS'a. To nie konkurencja dla boardu, cscenter czy wiaderka. To nie forum a miejsce zrzeszające ogarniętych graczy, którzy z chęcią zawitają na serwery pochodzące z ich miasta. Pomoże to także w kolejkowaniem naszych serwerów w przeglądarkach WWW bo w grupie siła.

Określając wybrane serwery mianem przynależności do ogólnopolskiej sieci nadaje im pewną renomę - taki jest mój zamysł. Ludzie mają to do siebie że lubią przynależeć do czegoś większego a nie do niszowej sieci dla kilku kumpli (chociaż czasami bywa i tak).

OSS byłby dla Was swoistą reklamą a wyznaczenie 2 adminów którzy mogli by moderować informacje na temat waszego serwera to kwestia odciążenia pozostałych kilku osób zajmujących się tym projektem.

Nic na siłę. Jeżeli macie wrażenie że to może Wam zagrażać lub jest to forma oszustwa - nic na siłę.

Pozdrawiam i przy okazji Wesołych Świąt panowie ;)

play69

Post 23 kwi 2011, o 13:03

a na jakiej zasadzie by to mialo niby dzialac :O i jak ma sie nasz serwer do tego calego projektu :)

sebartus89

Administrator
Administrator

Post 23 kwi 2011, o 15:16

sieć zrzeszająca najlepsze serwery (mówiłem że grywałem u Was i było całkiem ok ;)) na jednym portalu informacyjnym OSS. Z waszej strony potrzebuje pomocy przy moderacji ew. promocji Waszego serwera i rzecz jasna całej sieci. Rzecz jasna musicie sie utożsamiać w waszym przypadku z Warszawą

play69

Powrót do Propozycje