Przebudowa forum

Re: Przebudowa forum

Post 14 wrz 2011, o 13:38

Logowanie na górze strony, usunięto niepotrzebny przycisk od rejestracji i logowania obok linków do FAQ i MiniChatu.
Odnośnie liczby nieprzeczytanych postów to trzeba modyfikację wgrać bo w nowej wersji phpbb3 chyba o tym zapomnieli.
Co do tego po której stronie ma być avatar i informacje o użytkowników to się zdecydujcie, bo powinno spokojnie się dać to zrobić (choć np mi odpowiada to że jest po prawej stronie)
Co do kolorów to mi się znudził ten który był, pokombinuję i zrobię te kolory jaśniejsze (np bielsze ) - może do końca tygodnia mi się uda.
EDIT:
Dodanie wyświetlania tytułu wątku/tematu dla ostatniego posta na stronie głównej.
Kochaj kiedy możesz
Ufaj kiedy możesz
Kiedy trzeba pokaż kły...

Spoiler:

Shonsu

Administrator
Administrator

Post 14 wrz 2011, o 14:28

A mi np. bielsze się nie podobają :-P. A ten główny szary wolę nie pisać, co mi przypomina...
I nie wiem, czy uda Ci się do końca tygodnia to zrobić, bo ja mam w planach mnóstwo innych zajęć dla Ciebie :D

Sueno

Kobitki
Kobitki

Post 14 wrz 2011, o 14:59

Apropo kolorów zróbcie kilka wersji i każdy niech sobie wybierze w ustawieniach jaki się mu podoba...Bo tak to co chwile będzie ja wole zielony, ja czerowny, ja biały, a ja granatowy...Taka zbędna gatka. Dać z 5-6 propozycji i w ustawieniach sobie każdy może zmienić kolor forum i po problemie.
A odnośnie avatarów i postów, to chyba lepiej będzie po lewej stronie, bo bardziej zauważalny jest post :D
Obrazek

GaNjA PoRaSta MuRy MeGo MiAsTa...
NiElEgaLnA PlAnTaCjA
ZiELoNeGo ChWaStA...

Obrazek
Spoiler:

Ka!maN K!!

Stały Gracz
Stały Gracz

Post 14 wrz 2011, o 15:15

niunia napisał(a):- Możliwość wysłania PW do Admina lub użytkownika forum pod avatarem

Ta opcja była i jest nawet teraz wystarczy mieć napisane 10 lub 15 postów
Tagi nie potrzebne, gg tez nie, reputacja to już zupełna bzdura.

LopeZ napisał(a):Apropo kolorów zróbcie kilka wersji i każdy niech sobie wybierze w ustawieniach jaki się mu podoba...Bo tak to co chwile będzie ja wole zielony, ja czerowny, ja biały, a ja granatowy...Taka zbędna gatka. Dać z 5-6 propozycji i w ustawieniach sobie każdy może zmienić kolor forum i po problemie.

moim zdaniem nie potrzebne marnowanie pamięci i czasu
Ostatnio edytowano 14 wrz 2011, o 17:04 przez Kuti, łącznie edytowano 1 raz

Kuti

Post 14 wrz 2011, o 15:27

Kuti napisał(a):(...) reputacja to już zupełna bzdura.

Reputacja to tylko przyklad ,takich modyfikacji jest sporo.Sposobow ich przyznawania tez jest wiele .Przykladowo piszesz poradnik - dostajesz za to odznake lub punkcik czy cokolwiek tam sie wymysli od moderatora ,lub admina. Lapiesz czitera ,dostajesz to samo itp itd. wg. mnie to przydatna opcja ,bo czesto motywuje do dzialania.

Przypominam ze zmieni sie caly layout ,wiec nie wzorowac sie tylko obecnym forum ,czesto inne fora o takiej tematyce maja ciekawe rozwiazania.

psiocha

Administrator
Administrator

Post 14 wrz 2011, o 16:58

moim zdaniem nie potrzebne marnowanie pamięci

O ile wiem motyw forum zajmuje kilka "mb" więc to jest pikuś w porównaniu z starymi postami i tematami oraz koszem xD
Obrazek

GaNjA PoRaSta MuRy MeGo MiAsTa...
NiElEgaLnA PlAnTaCjA
ZiELoNeGo ChWaStA...

Obrazek
Spoiler:

Ka!maN K!!

Stały Gracz
Stały Gracz

Post 14 wrz 2011, o 22:14

Stylów może być i setka, a i tak nie zmieni się szybkość działania forum, tylko pytanie komu by się chciało tworzyć style z różnymi kolorami i grafiką.
Kochaj kiedy możesz
Ufaj kiedy możesz
Kiedy trzeba pokaż kły...

Spoiler:

Shonsu

Administrator
Administrator

Post 15 wrz 2011, o 00:53

I teraz jest " Si " po dodaniu tytułu wątku na głownej stronie wg mnie. To po której stronie będzie avatar jest wg mnie mało istotne i tak , każdemu sie nie dogodzi - był po lewej było dobrze , będzie po prawej to też dobrze.. chyba najważniejsze żeby forum było przejrzyste, i czytelne dla użytkownika ;)

Połamany Ludzik

Admin TP
Admin TP

Post 16 wrz 2011, o 16:29

Usunąc trzeba np: Admin TP itp koło awatarów skoro są te skórki kolorowe.
Obrazek

SquAre

Admin TP
Admin TP

Post 27 wrz 2011, o 14:49

Hmmm co mnie interesuję to SB które powinno być na górze resztę koledzy wyżej już napisali ;) Jak sobie coś przypomnę napisze

SmakU

brak avatara
Sędzia BL
Sędzia BL

Poprzednia strona

Powrót do Sprawy Forum